Verhalen

Wat is er tot nu toe gebeurd met donaties?

700 huishoudens in Assen kunnen wel een extraatje gebruiken tijdens kerst, kinderen uit arme gezinnen kunnen niet op vakantie of inwoners van Oekraïne hebben geen medicijnen of warme dekens: wat geeft het? De diaconie van de Protestantse Kerk Assen geeft om mensen in financiële en sociale nood en wil met jouw steun deze mensen helpen. Wat is er tot nu toe gebeurd met donaties? Lees hieronder een greep uit de verhalen:

Leskisten maken armoede bespreekbaar op school

In elke klas groeien gemiddeld twee tot drie kinderen op in armoede. Een lastig onderwerp waar kinderen zich vaak voor schamen. Maar erover praten kan helpen. Daarom worden er leskisten vol boeken en opdrachten beschikbaar gesteld waar scholen mee aan de slag kunnen. Maandag 11 maart overhandigden wethouder Cor Staal en Tjeert Poelman namens de diaconie van de Protestantse Kerk Assen deze leskisten.

Lees verder

Assense scholen doorbreken cirkel van armoede – aan de slag met leskisten

Maandag 11 maart overhandigde wethouder Cor Staal van de gemeente Assen en Tjeert Poelman namens de diaconie van de Protestantse Kerk Assen leskisten ‘Kansrijk: Doorbreek de cirkel van Armoede’ op basisschool CKC Het Octaaf.

Lees verder

Assen krijgt voedselbankjes voor de voedselbank Hart van Drenthe

Assen- Vrijdagochtend 1 maart 2024 heeft de onthulling plaatsgevonden van het zogenaamde voedselbankje. Met het voedselbankje worden producten ingezameld in Assen voor de voedselbank Hart van Drenthe.

Lees verder

Steun aan Oekraïne: een overzicht van hulpacties

Stel je voor, je leven staat op zijn kop door oorlog en conflicten. Je voelt je onveilig, de school van je kind is verwoest en er zijn geen medicijnen of andere essentiële levensmiddelen verkrijgbaar. Dit is de realiteit voor veel inwoners van Oekraïne. De werkgroep ‘Sta op voor Oekraïne’ steunt deze mensen en helpt ze hun leven weer op de rit te krijgen. Ondanks dat hulp nog steeds nodig is, heeft de werkgroep al veel bereikt! Van vervoer van hulpgoederen tot het opbouwen van een school zodat na de zomer 300 tot 400 kinderen weer veilig naar school kunnen.

Lees verder

Vaart Welzijn helpt 71 Assenaren met financieel noodpotje van de diaconie

Op een woensdag verschijnt een moeder met haar 10 maanden oude kindje bij Vaart Welzijn. Haar rekening is leeg, maar de luiers en voeding voor haar dochter zijn op. Hoewel de gemeente niet kon helpen, werd ze door regisseurs doorverwezen naar Vaart Welzijn. Een medewerker verstrekt haar geld uit het diaconaal noodfonds voor luiers, voeding, verzorging, en zelfs voor maaltijden voor haarzelf. Ze vroeg niet om maaltijden voor haarzelf, maar hier had ze duidelijk behoefte aan. De tranen van dankbaarheid tonen de impact van dit potje op zowel haar dochter als haarzelf.

Lees verder

Een hartverwarmende kerst: 700 gezinnen verrast met een kerstpakket

Het was een koude decemberochtend in Assen toen de vrijwilligers van de Kerstpakkettenactie Assen 2023 zich verzamelden. Al sinds juli waren deze toegewijde vrijwilligers druk bezig geweest met het plannen en organiseren van deze bijzondere actie. Eindelijk was het zover: het vullen van ruim 700 kerstpakketten voor Assenaren die het moeilijk hebben en wel een extraatje kunnen gebruiken met kerst.

Lees verder