Maandag 11 maart overhandigde wethouder Cor Staal van de gemeente Assen en Tjeert Poelman namens de diaconie van de Protestantse Kerk Assen leskisten ‘Kansrijk: Doorbreek de cirkel van Armoede’ op basisschool CKC Het Octaaf.

Armoede
In elke klas groeien gemiddeld twee tot drie kinderen op in armoede. Een lastig onderwerp waar kinderen zich vaak voor schamen. Maar erover praten kan helpen. Daarom worden er leskisten vol boeken en opdrachten beschikbaar gesteld waar scholen mee aan de slag kunnen.

Over de Leskist ‘Kansrijk: Doorbreek de cirkel van Armoede’
De leskist, een initiatief van stichting Positive Minds, is gevuld met 6 verschillende boeken over armoede en diverse opdrachten. Via de verhalen en opdrachten leren kinderen zich verplaatsen in anderen. Zo ontstaat meer empathie, begrip en respect voor elkaar. En tegelijkertijd wordt er gewerkt aan leesbegrip, leesplezier, presenteren en samenwerken.

Kosteloos lenen voor scholen in Assen
Alle scholen in Assen kunnen de kist kosteloos bij DNK lenen. De leskisten zijn aangeschaft met een stimuleringsbijdrage van de provincie Drenthe in het kader van de Sociale Agenda en de financiële steun van de gemeente en de diaconie van de Protestantse Kerk Assen.